Kontakta oss

Kontakta oss

J F Svensson Begravningsbyrå – Rätt hjälp i en svår stund

Att mista en nära vän eller anhörig är en av livets mest omvälvande händelser. Därför är det helt naturligt att du känner dig osäker och orolig inför allt du nu ska ta hand om. På J F Svensson Begravningsbyrå har vi många års erfarenhet av allt som rör begravningar, men även allt det andra som följer med. Vi hjälper dig genom hela processen och finns till för dig när du behöver oss. Som auktoriserad begravningsbyrå ger vi dig också den trygghet och garanti du ska förvänta dig av en begravningsbyrå.

auktoriserade_begravningsbyra

Vilka är auktoriserade?

Det finns drygt 400 auktoriserade begravningsbyråer i Sverige. Samtliga av dessa har en tydlig skyltning där du återfinner auktorisationssymbolen.Gemensamt för dessa byråer är att de alla är privatägda företag som ingår i en gemenskap. Detta för att i alla lägen kunna hålla högsta kvalitet och professionalism utan att förlora det personliga engagemanget.

Varför välja auktoriserad?
Det är en fråga om trygghet att välja en auktoriserad begravningsbyrå. Byrån måste följa SBF:s stränga regler när det gäller prisinformation, tystnadsplikt, etik, arbetsmetoder och utbildning.

Kontroll att byrån uppfyller kraven för autorisation sker genom särskild prövning vart femte år.

En auktoriserad begravningsbyrå hjälper även till med efterforskningar och alla nödvändiga handlingar rörande utfallande försäkringar och depositioner.

Alla auktoriserade byråer omfattas av en ansvarsförsäkring som garanterar trygghet vid bouppteckning eller arvsskifte. Bärare som anlitas av byrån är automatiskt olycksfallsförsäkrade genom SBF.

Vad menas med auktoriserad?
För kundens säkerhet omfattas den auktoriserade begravningsbyrån av Sveriges Begravningsbyråers Förbunds, SBF, reklamationsnämnd. Nämnden består av experter i konsumentfrågor, en representant från SBF, två advokater, en erfaren begravningsentreprenör och två representanter från Sveriges största pensionärsorganisationer.

Garantifonden uppgår till 200.000 kronor och garanterar att kunden går ekonomiskt och ideellt skadefri ur eventuell tvist med den auktoriserade byrån.

  • Fyll i Livsarkivet online - En hyllning till livet!
  • Platsen där alla kan hitta information om avlidna personer
  • Att planera en begravning medför många tankar och funderingar omkring det praktiska. Här kan du göra dina anteckningar i lugn och ro och kanske tillsammans med andra förbereda mötet på en auktoriserad begravningsbyrå.